Persoon en professionaliteit

Van het erf af. De trek van boerendochters naar de stad en de honger naar landleven, Dijkstra en Van Doorn (redactie), De Graaff: Utrecht, 2012. Impressie van de boekpresentatie bij Savannah Bay, mei 2012. Artikel Trouw

Begeleide terugkeer na partnergeweld en de betekenis van tijd. Systeemtheoretisch Bulletin 2, 2011, 157-173.

Een vreemde thuis, thuis in den vreemde. Zoektocht naar verandering en houvast, Dijkstra en Van Doorn (redactie), Stili Novi: Utrecht, 2014.

Betekenissen van (t)huis. In: Een vreemde thuis, thuis in den vreemde. Zoektocht naar verandering en houvast. Stili Novi: Utrecht, 2014, 48-69.

Portretten Floran, Kiyoko en Machteld. In: Een vreemde thuis, thuis in den vreemde. Zoektocht naar verandering en houvast. Stili Novi: Utrecht, 2014.

 

In de etalage

De som der delen, Thérèse Evers

de-som-der-delen-van-therese-evers-207x300

Zedenrechercheur Thérèse Evers schreef een ontroerend en spannend semi-autobiografisch boek over politierechercheurs die met geweld achter de voordeur te maken hebben. En over de verwerking van een geschiedenis van seksueel misbruik als kind. Dit boek hoort thuis in opleidingen en past op elke lijst voor deskundigheidsbevordering. Warm aanbevolen. Zie verdere info en bestelwijze van De som der delen.

Kunst als inspiratie- en reflectiebron

De schoonheid, prikkeling, inspiratie, verontrusting en aansporing van kunst is voor mij belangrijk. Zowel van wandelen en buiten zijn als van het genieten van kunst kom ik op adem. In mijn werk maak ik graag gebruik van metaforen, beelden, filmfragmenten, schilderijen, mindmaps, voorwerpen, meditaties en bewegingsoefeningen. Zo maakten de spiralen van Richard Serra in het Guggenheimmuseum in Bilbao in 2010 veel indruk op me. Je kunt letterlijk in de spiralen wandelen en op reis gaan. Zijn Matter of time inspireerde me bij het overdenken van de methodiek ‘begeleide terugkeer’ vanuit verschillende perspectieven van betrokkenen en professionals. Tijd speelt op meerdere manieren een cruciale rol in voorbereiding, timing, intensiteit, tolereren van onzekerheid, versterken van veiligheid en de relatie, samenwerking, afbouw.

Richard_Serra-The_Matter_of_Time