Blogs

Entre Femmes

Al jaren ben ik lid van Entre Femmes, een vrouwelijke ondernemersclub in Utrecht. Afgelopen jaar werd ik geïnterviewd over wat mij inspireert. Wij hadden toen net een avond met bergbeklimmer Katja Staartjes als motivational speaker gehad. Staartjes had me geraakt met haar passie om grenzen te verleggen en de top te halen  tegelijkertijd ook heel alert te zijn op het bewaken van de grenzen, zodat je het avontuur met elkaar na kunt vertellen. Ver gaan en jezelf niet verliezen.

Hoe coercive control families ontwricht

Op 1 februari organiseerde EMMA in samenwerking  met de universiteit Tilburg een veelzijdig en goed bezocht symposium  over hoe je criminele families aanpakt, op basis van het boek dat Toine Spapens en Hans Moors schreven over zeven criminele Brabantse families. Ik sprak over  het thema dwang, druk en mishandeling vanuit macht, coercive control genoemd en de ontwrichtende werking die dat heeft op families. Ik zag daarin een parallel tussen sommige huiselijk geweldspatronen en bedreiging, mishandeling en intimidatie in criminele families en pleit in het onderstaande filmpje voor de inbreng van psychologische en forensische kennis bij de aanpak van criminele families.

Ouderverstoting. Middelen voor nader praktijkgericht onderzoek naar verheldering van een collectieve blinde vlek

Samen met systemisch maatschappelijk werker Erna Janssen van de FamilieAcademie schreef ik voor de Week tegen geweld een blog over ouderverstoting en een oproep deze blinde vlek grondiger en vakinhoudelijk te onderzoeken en in een eerder stadium te herkennen, lees hier onderzoeken van de blinde vlek van ouderverstoting

1 2 3 4