Recht uit het hart met Hameeda Lakho

Een bijzondere uitzending van KRO’s Recht uit het hart was op 19 december te zien: Hameeda Lakho, ervaringsdeskundige, auteur, directeur en oprichter van Stichting Geheim Geweld en motivational speaker bij uitstek, vertelde daarin over haar jeugd waarin zij jarenlang mishandeld werd door haar vader en hoe zij deze traumatische ervaringen wist om te buigen in kracht, zonder daarbij de kwetsbaarheid uit het oog te verliezen. Hameeda ken ik onder andere ook van haar bijdragen als gastdocent en ervaringsdeskundige tijdens masterclasses waar ze altijd met haar indrukwekkende aanwezigheid haar gehoor geweldig weet te boeien en vragen en mensen met groot gemak aan elkaar kan verbinden. Op haar verzoek mocht ik iets over haar zeggen en was ik met mijn dochter aanwezig toen Hameeda sprak. Voor wie de uitzending nog wil zien, zie Recht uit het hart 19 december 2014