Vreemde thuis

Een vreemde thuis, thuis in den vreemde verscheen 31 maart 2014 in Utrecht. De bundel snijdt een vraagstuk aan dat steeds belangrijker wordt in de global village waarin we leven. We trekken de wereld over, we migreren binnen en buiten onze landsgrenzen en zijn met vele anderen op velerlei wijze verbonden. De moderne technologie van Skype, WhatsApp en Facebook draagt er ook aan bij dat we footloose worden. Voor moderne burgers worden de vragen ‘Wat is ons thuis en waar voelen we ons thuis?‘ steeds belangrijker.  >>

Vanaf september worden er in bibliotheken en op hogescholen diverse spreekbeurten gegeven over het boek, waarbij steeds ten minste twee auteurs samenwerken om de diversiteit van het boek te tonen. Op 6 november 2014 is er in het Bartholomeusgasthuis in Utrecht een middagsymposium gepland waarbij aan de hand van ronde tafels gesproken wordt over thuis, vreemd en burgerschap.